Ismerkedés 😛

Programozás?! Hogy kerültem én ide?

A '80-as évekből indul a történet, amikor Bécsbe már lehetett utazni, buszos kirándulásokat szerveztek utazási irodák, és egy ilyenre mi is beneveztünk valamikor '88 környékén.

Onnan származik a Commodore 64-es számítógépem, amin mikor már meguntam a játékot, elkezdtem nézegetni a BASIC programozási nyelvet. Pici programokat írogattam és rajzokat készítettem, amiket előtte milliméterpapíron terveztem meg.

Az informatika a gimnáziumban még nem volt túl erős, nem is érdekelt különösebben a fakultáció lehetősége, de az egyetemen a kémai szakom mellé választanom kellett valamit. Így lett az informatika.

Négy félév Pascal, amit nem szerettem, egy kis Visual Basic, C és C++, amiket már szívesen űztem.

Később a gimnáziumban, ahol tanítottam Pascal szakkört szerveztem, elkezdtem webes alkalmazásokkal foglalkozni, HTML, PHP.

2011-től egy szakközépiskolában (most már technikum) kezdtem dolgozni, ahol alapkövetelmény a C#, aztán jött a Java, a webalkalmazás-fejlesztés. Közben sokmindent megtanultam, MySQL, webes technológiák, és innen egyenes út vezetett a videók megosztásához.

Nem vagyok programozó, nem is leszek már talán soha. Nem vagyok korszerű és nem mindig szép amit csinálok, de sok leendő szoftverfejlesztőnek segítettem már, hogy elinduljon a saját útján.

Gyertek velem, és hagyjatok le, legyetek jobbak, okosabbak!

Lehetetlen nincs, csak tehetetlen...